JJ’s BLUES & ROOTS FESTIVAL

JJ's BLUES & ROOTS FESTIVAL

Datum: zaterdag 14 september 2019
Aanvang: 13:30 uur
Deuren open: 30 min. voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

Wegens het succes van afgelopen jaar komt er op zaterdag 14 september een 2e editie van het JJ’s Blues & Roots Festival.
 
 
.

THE BLUESBONES  (BE)

Na het ontstaan van The BluesBones in 2011 is de band, na het winnen van de Belgische Blues Challenge 2016 en een eervolle 2e plaats bij de Europese Blues Challenge, in razend tempo de Europese blues-scene aan het veroveren. Passie, gevoel, en een enorme ‘’liefde’’ voor The Blues !! Zomaar een paar kenmerken die van toepassing zijn op The BluesBones. Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen. Men hoort Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa; blues-rock met de nadruk op blues. In maart 2018 hebben zij een nieuwe cd uitgebracht Onder de naam ‘’Chasing Shadows’’ waarop nieuwe en verrassende elementen.

Deze fantastische bluesband bestaat uit: Nico De Cock – zang, Edwin Risbourg – hammond / keyboards, Geert Boeckx – bas, Stef Paglia – gitaar.

 

BARRELHOUSE  (NL)

Na 40 jaar club optredens, festivals (Noth Sea Jazz Festival, Rhythm ‘n’ Blues Night Groningen, Peer Blues Fetival, Blue Balls Luzern, Crossing Border Moulin Blues, Jazzkaar Talinn enz.), twee tournee’s met Albert Collins en voorprogramma’s zoals bij BB King in Frankfurt heeft Barrelhouse dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij dat eerste optreden. Op zo’n vijftien albums en een DVD vind je het resultaat van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten. Het wezen van de blues is altijd de leidraad, een live optreden de maatstaf, alsof het opnemen van een CD weinig verschilt van een live optreden.

Wapenfeiten

  • 40 jaar dezelfde bezetting.
  • Meer dan 2000 optredens
  • Tineke Schoemaker beste blueszangeres van Nederland (Dutch Blues Foundation 2012)
  • Dutch Blues Hall of Fame (2012)
  • Meer dan 15 albums, 1 DVD
  • Opnames met Albert Collins, Altai Hangai (Mongolië), Gary Lucas (Captain Beefheart), Five Blind Boys of Mississippi.

STEVIE NIMMO  (UK)

Stevie heeft een van de machtigste bluesstrotten die er zijn en zijn stem is uitermate geschikt voor een echte slowblues als Running On Back To You, wellicht mijn meest favoriete nummer van het Stevie Nimmo Trio en dus ook van deze schijf.

Het nummer heeft een heerlijk traag tempo die maar voortduurt, een stem die je tot in het diepst van je ziel raakt en wordt aangevuld met vlijmscherp gitaarwerk. Stevie bewijst keer op keer wat een begenadigd gitarist hij wel niet is.
De enige cover op dit album is Gambler’s Roll, de Allman Brothers Band klassieker. Subliem door Stevie gezongen en met subtiel gitaarwerk.

 

CHRIS CAIN  (USA)

Een Amerikaanse gitarist en zanger, die een mengsel van blues, jazz en funk speelt.

Cain begon gitaar te spelen toen hij acht was en begin jaren zeventig begon hij als professioneel muzikant te werken. Hij speelde in clubs en kreeg een behoorlijke aanhang, waarna hij een platencontract kreeg. Zijn debuutplaat uit 1987 kreeg vier Blues Music Award-nominaties. In de jaren negentig volgden meer platen, onder meer op Blind Pig Records. Cain schrijft de meeste songs die hij brengt zelf.