KING BEE MUSIC BLUES FESTIVAL

KING BEE MUSIC BLUES FESTIVAL

Datum: zaterdag 17 november 2018
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 30 min. voor aanvang
Entree: €12.50 v.v.k. / €15,- dagkassa

Categorie:


INFORMATIE

JOHN PRIMER & THE REAL DEAL BLUESBAND (USA)

John Primer, een bluesman in hart en nieren leende op 8 jarige leeftijd zijn eerste gitaar. Gefascineerd door grootheden als Jimmy Reed, Muddy Waters, Little Milton en Elmore James was John verkocht aan de Blues. Zijn eerste inspiratie komt voort uit zijn roots, zijn familie blonk uit in spirituele gospel en R&B tradities. Het is dan ook niet zo vreemd dat zijn eerste optreden was op het podium van de lokale baptisten kerk en houseparty’;s in zijn woonplaats Camden Mississippi.
Op 18-jarige leeftijd ging hij op zoek naar verdere uitdagingen en John verruilde in 1963 Camden voor Chicago. Hij vond snel werk in de wereld van de moderne elektrische blues. In 1964 vormde hij zijn eerste band The Maintainers. Met zijn oude Harmony gitaar trad hij veel op in de westside clubs zoals The Place, The Bow Tie en The Lover’s Lounge. In 1968 verliet John The Maintainers om deel uit te maken van de soul en R&B groep The Brotherhood. Inmiddels had John zijn eigen unieke stijl en had hij een enorm eigen repertoire. Zijn succes bracht hem in 1974 als vervanger van John Watkins in de huisband van de wereldberoemde Theresa’s Lounge in het zuiden van Chicago. De volgende vijf jaar werkte John samen met mensen als Sammy Lawhorn, Junior Wells, Buddy Guy, Lonnie Brooks en vele anderen, en ontwikkelde daar het geluid van de Chicago blues. John’s uitstekende performance bleef niet onopgemerkt. In 1979 overtuigde Willy Dixon hem te komen spelen in zijn band The Chicago Allstars. Reizend door de U.S.A., Mexico en Europa kwamen zijn kwaliteiten als rhythm gitarist, lead slide speler en zanger nog meer tot ontwikkeling. Een andere blues grootheid die in John Primer geloofde was niemand minder dan de Hoochie Coochie Man zelf, Muddy Waters. Muddy recruteerde John niet alleen als gitarist maar ook als openingsact. Zoals hij deed voor zoveel andere grootheden was Muddy een vader voor John die zorgde voor de passie van de muziek die de voorloper was van de rock & roll. Tot aan het overlijden van Muddy in 1983 is John bij hem gebleven. Na zijn grote successen met de Muddy Waters Band is John gitarist geworden bij de legendarische Magic Slim & the Teardrops. De volgende 14 jaar toerde hij over de hele wereld. John’s dagen als side-man waren geteld en in 1995 kwam zijn eerste album uit ‘The Real Deal’. Er zijn maar weinig bluesartiesten die John’s sterke traditionele slide techniek kunnen evenaren. Zijn gave als story teller en liedjesschrijver zijn eindeloos en zijn geluid is onvergetelijk. John Primer  ‘The Real Deal’ Bluesband treden veel op in clubs en op festivals en zijn een drijvende kracht in de hedendaagse blues. Het aantal verschenen CD’s is inmiddels ontelbaar, doch het zal niemand verbazen dat er in 2018 een nieuw album wordt uitgebracht.

Line Up:
John Primer & The Real Deal Bluesband
– John Primer guitar & vocals
– Danny O’Connor bass guitar
– Lenny Media drums
– Steve Bell harmonica
.

.

Little Boogie Boy Bluesband (NL)
Hein Meijer, bekend als Little Boogie Boy, dankt zijn naam aan een bezoek aan de Verenigde Staten in zijn jonge jaren.
Aldaar maakte hij kennis met zijn helden zoals Magic Slim en John Primer. Primer gaf hem ter plekke de artiestennaam ‘’Little Boogie Boy’’. Tot op de dag van vandaag hebben die twee een band. Als Europese begeleidingsband van John Primer heeft de Little Boogie Boy Bluesband al heel wat optredens afgewerkt.
Vanavond echter verschijnt John Primer met zijn eigen USA band, en des te leuker dat de Little Boogie Boy Bluesband als support-band mag fungeren!