LIVE OP ‘T TERRAS

LIVE OP 'T TERRAS

Datum: zondag 5 juli 2020
Aanvang: 15:00 - 18:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: gratis

Categorie:


INFORMATIE

Michel schrijft blues, folk & americana liedjes, gekenmerkt door zijn eigen stemgeluid. Onder al deze romantiserende teksten sluimert ook wel echter een geleefde, liefdes ziel. Dit resulteert in intense songs met scherpe randen en ruwe expressieve uitbarstingen van emotie. De veelal melancholische liedjes klinken sierlijk binnen de onberispelijke dissonante klanken uit de jaren ‘90. De Wateringse muzikant speelde ooit in de Zuid Hollandse band Bojev, winnaar Haagse akoestische band Award 2008, maar raakte steeds verder in de verleiding van artiesten als David Bowie, Tom Petty, White Buffelo, Angus Stone en vooral Neil Young. In 2010 besloot hij ‘als Sing & Songwriter’ met eigen liedjes van zijn EP “Michel” het podium op te stappen.

Bovenal op het podium zijn eigen liedjes spelen voor het publiek is een must voor hem! In 2015 stond Michel met zijn nummer “the Dice” tijdens een masterclass van Robert Jan Stips (De Nits, Supersister ) voor een groep van 60 deelnemende muzikanten om het liedje te bewerken. In februari 2019 heeft Michel met de Duitse jonge talent: ‘Kira Hummen” een dubbelconcert verzorgd in Duitsland. In November van 2019 heeft hij samen met Leidse Muziekdocent Maarten Witkamp een mooie eigen vertolking van verschillende liedjes van Neil Young gegeven in Leiden.
Inmiddels speelt Michel verschillende liedjes van zichzelf en klassieke hits uit de popgeschiedenis na elkaar.

.

GreenStone covert pop- country- en andere luistermuziek. GreenStone is eigenlijk niet in een muzikaal hokje te stoppen. Covers van niet voor de hand liggende songs, die voor elk bandlid weer een andere bijzondere betekenis hebben. Een bepaalde zin, de sfeer van een nummer of gewoon omdat het zo’n lekker pakkend melodietje is! Soms akoestisch; alleen zang en gitaar, soms versterkt; de hele band. En alles wat daar tussenin goed voelt. En klinkt!

Voor voetjes van de vloer zijn er heel veel andere goede coverbands, maar zoek je het intieme, knusse huiskamergevoel dan is GreenStone de juiste keuze. Letterlijk in jouw huiskamer, maar ook in het café of andere bijzondere plekjes.
facebook

.

Als jochie pakte Lennart voor het eerst een gitaar vast. Geinspireerd door Americana en swamprock werd al snel een elektrische gitaar aangeschaft en vanaf dat moment was de gitaar onlosmakelijk verbonden met zijn dagelijks leven. Van fragmentatie rock tot blues en deathmetal en een akoestisch duo met zangeres speelt Lennart solo en akoestisch fingerstyle. Eigen werk, Americana covers, instrumentale Blues, rock, pop of simpelweg liedjes.”