THE BLUESBONES  (BE)

Na het ontstaan van The BluesBones in 2011 is de band, na het winnen van de Belgische Blues Challenge 2016 en een eervolle 2e plaats bij de Europese Blues Challenge, in razend tempo de Europese blues-scene aan het veroveren. Passie, gevoel, en een enorme ‘’liefde’’ voor The Blues !! Zomaar een paar kenmerken die van toepassing zijn op The BluesBones. Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen. Men hoort Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa; blues-rock met de nadruk op blues. In maart 2018 hebben zij een nieuwe cd uitgebracht Onder de naam ‘’Chasing Shadows’’ waarop nieuwe en verrassende elementen.

Deze fantastische bluesband bestaat uit: Nico De Cock – zang, Edwin Risbourg – hammond / keyboards, Geert Boeckx – bas, Stef Paglia – gitaar.

BARRELHOUSE  (NL)

Na 40 jaar club optredens, festivals (Noth Sea Jazz Festival, Rhythm ‘n’ Blues Night Groningen, Peer Blues Fetival, Blue Balls Luzern, Crossing Border Moulin Blues, Jazzkaar Talinn enz.), twee tournee’s met Albert Collins en voorprogramma’s zoals bij BB King in Frankfurt heeft Barrelhouse dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij dat eerste optreden. Op zo’n vijftien albums en een DVD vind je het resultaat van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten. Het wezen van de blues is altijd de leidraad, een live optreden de maatstaf, alsof het opnemen van een CD weinig verschilt van een live optreden.

Wapenfeiten

  • 40 jaar dezelfde bezetting.
  • Meer dan 2000 optredens
  • Tineke Schoemaker beste blueszangeres van Nederland (Dutch Blues Foundation 2012)
  • Dutch Blues Hall of Fame (2012)
  • Meer dan 15 albums, 1 DVD
  • Opnames met Albert Collins, Altai Hangai (Mongolië), Gary Lucas (Captain Beefheart), Five Blind Boys of Mississippi.

STEVIE NIMMO  (UK)

Stevie heeft een van de machtigste bluesstrotten die er zijn en zijn stem is uitermate geschikt voor een echte slowblues als Running On Back To You, wellicht mijn meest favoriete nummer van het Stevie Nimmo Trio en dus ook van deze schijf.

Het nummer heeft een heerlijk traag tempo die maar voortduurt, een stem die je tot in het diepst van je ziel raakt en wordt aangevuld met vlijmscherp gitaarwerk. Stevie bewijst keer op keer wat een begenadigd gitarist hij wel niet is.

De enige cover op dit album is Gambler’s Roll, de Allman Brothers Band klassieker. Subliem door Stevie gezongen en met subtiel gitaarwerk.

CHRIS CAIN  (USA)

Een Amerikaanse gitarist en zanger, die een mengsel van blues, jazz en funk speelt.

Cain begon gitaar te spelen toen hij acht was en begin jaren zeventig begon hij als professioneel muzikant te werken. Hij speelde in clubs en kreeg een behoorlijke aanhang, waarna hij een platencontract kreeg. Zijn debuutplaat uit 1987 kreeg vier Blues Music Award-nominaties. In de jaren negentig volgden meer platen, onder meer op Blind Pig Records. Cain schrijft de meeste songs die hij brengt zelf.

GILES ROBSON  (UK)

Memphis Blues Music Award Nominee Giles Robson
De eerste en enige Brit / Europeaan die toch nog toe op Alligator Records is verschenen: 
het beroemdste actieve blues-label ter wereld in zijn inmiddels 47-jarig bestaan.

Robson speelt en zingt vuile rechte harp-gedreven old school blues, zowel elektrisch als akoestisch …. tijdloze bluesmuziek waarmee hij het publiek steevast voor zich weet te winnen. Robson staat bekend om zijn eigen, aandacht trekkende en veelgeprezen harmonicaspel. Bij het grote label V2 Records Benelux  tekende hij voor de release van zijn ongelooflijk populaire en bekroonde For Those Who Need The Blues Album in januari 2016, en werd hij onderdeel van een blues-supergroep met de legendarische Grammy Award winnende bluesartiest Joe Louis Walker en virtuoze pianist Bruce Katz. 
Ze namen hun prachtige akoestische debuutalbum Journeys To the Heart Of The Blues op in Woodstock New York. Het album, uitgebracht op het legendarische Alligator Records label in Chicago, maakt van Robson de EERSTE Britse / Europese bluesartiest die in het 47-jarige bestaan tot dit label toe mocht treden.

  • “Giles heeft een wereldwijd profiel en een snelgroeiende internationale reputatie als de beste mondharmonicaspeler in het bedrijf”. [Blues Matters Magazine UK]
  • “Blues Giant, absolute meester in vorm, passie, originaliteit, verbazingwekkende energie en zweet, vooral speelt hij met gevoel vanuit de tenen.” [Alligator Records Chicago]
  • “Exceptionele blues harp virtuoos” [Blues Magazine Holland]
  • “De Britse Giles Robson behoort tot de beste, de absolute top van de huidige bluesgeneratie”.[Rootsville.eu] 

BIG BO  (NL)

Bo Brocken (1966, artiestennaam: Big Bo) speelt al meer dan 30 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, snare drum, hi-hatt en bassdrum. In deze “one-man-band” setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’20, ’30 en ’40 waarbij onversneden en vaak obscure Delta Blues de boventoon voert.

Het is fascinerend om te zien hoe deze man één wordt met zijn muziek. In het eigen werk, maar ook in de vertolkingen van traditionals klinkt altijd de eigen hand door en dat maakt Big Bo tot een unieke artiest. Daarnaast is Bo ook een uitstekend verteller en tijdens zijn optredens voorziet hij de muziek van de mooiste verhalen, anekdotes en gebeurtenissen uit de tijd van weleer. Inmiddels op 52-jarige leeftijd klinkt Bo authentiek en doorleefd, een ervaring die men niet snel vergeet.