JJ’s BLUES & ROOTS FESTIVAL 12 september 2020

Het JJ’s BLUES & ROOTS FESIVAL 2020 heeft een imposant programma. 12 Uur lang ademt het festival blues met nationale en internationale bands, eten en drinken.

Heb je aan het eind van de avond nog steeds niet genoeg van de blues? Dans dan je laatste energie eruit tijdens de after party.

Facebook event 

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band  (AT)

 Ze vormen al meer dan 20 jaar een team zoals je dat zelden ziet in de huidige muziekindustrie. Bij beide merk je dat muzikaliteit, gevoel en soul niet zijn aangeleerd maar van binnenuit gegroeid zijn. Daarbij zijn er geen grenzen. Rock’n’Roll, Blues, Soul, en Gospel worden naar behoeven ge- combineerd. Het resultaat is een frisse eigen vorm van blues die ze met een ongewone passie op het podium brengen. “Etta James meets Stevie Ray Vaughan”, zo omschreef een bezoeker het eens. Hoewel Meena niet graag in een hokje geplaatst wordt, dringt de vergelijking met Dana Fuchs of Beth Hart zich op. Chris Fillmore (elektrische en akoestische gitaren, slide-gitaar, pedal steel) is een ge- talenteerde gitarist, songwriter, arrangeur en co-producer. Mensen die het kunnen weten, noemen hem technisch briljant. Als een kleine jongen geïnspireerd door Elvis Presley, Stevie Ray Vaughan en John Lee Hooker. Nu een inspiratie voor anderen. 

Tijdens de European Blues Challenge (Berlijn 2011) werd de band 2e. In 2013 waren ze genomineerd voor de AMADEUS award en bereikten ze de halve finale van de International Blues Challenge.

ERWIN JAVA & BAND FEATURING SEAN WEBSTER  (UK/NL)

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder
andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the
Blizzards. Na de dood van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht.
Maar er zijn nog zoveel andere uitdagingen en dus besloot Java deze band per 1 juni 2018 te
verlaten. In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, getiteld ‘Keepin’ It Real’, waarop Java zijn licht laat schijnen over tien klassiekers uit de blueshistorie, songs die bij hem iets teweeg
hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen. Als vocalist/gitarist is de uit Sheffield, Engeland afkomstige 44-jarige Sean Webster aangetrokken. Webster, gezegend met een karakteristieke rauwe stem en een patent op melodieus, bluesy gitaarspel heeft in zijn loopbaan getourd van Europa tot en met de States. Zo verscheen hij onder meer op televisie in Austin (Texas) en deed diverse live-sessies voor de BBC Radio 2.
Java’s band uit muzikanten die ook op Keepin’ it Real te horen zijn: Bas Mulder
(keyboards/backing vocals), Guus Strijbosch (bas) en Marcel Wolthof (drums/backingvocals).

THE STRIKES  (NL)

Muddy Waters zei eens : De blues heeft een baby gekregen en ze noemden haar rock’n’roll. 12 jaar geleden begrepen The Strikes dit volledig en nu is deze baby volwassen. The “Original” strikes are
back in town.

De band speelt de blues zoals hij gespeeld moet worden! Hun blueshelden en inspiratiebronnen worden niet slechts slapjes geïmiteerd maar op eigen manier vertolkt. We hebben het hier het hier over een band waarvan de leden klaar zijn om de planken uit het podium te spelen. Gewoon vol passie en energie!! Puur zoals puur dient te ziin! Gewoon RAWK & ROLL Luister nog eens naar hun debuutalbum “Bathroom Acoustics”!! Maar…. pas op, het lijkt of je getroffen wordt door een hete douchestraal of… door een ijskoude als dat je voorkeur is.

The Strikes? Niet zomaar een band uit Nederland!! The Strikes zijn terug!!

SUGAR QUEEN  (USA/NL)

Michele, bekend als Sugar Queen, is een veelzijdige Amerikaanse vocaliste en songwriter, die de blues vertolkt in Europa, de VS en Azië en momenteel gevestigd is in België/Nederland. Aan het begin van haar muzikale carriere studeerde Michele klassieke piano en ontving daarvoor een studiebeurs. Haar
familiewortels liggen in Noord-Florida waar ze een natuurlijke interesse ontwikkelde voor gospel en blues. Trouw blijvend aan haar blues en gospel “roots”, deed ze optredens in kerken in de zuidelijke VS. Al toerend door verschillende delen van de VS, werd zij uitgekozen om op te treden tijdens het historische “Mandela Released” -evenement. Gedurende haar tijd in de VS, werkte Michele ook als dirigent/ vocaliste voor verschillende gospel en klassieke koren in Kentucky, Ohio, Indiana en West
Virginia.  
In 2016 richtte Michele “Sugar Queen” op. De ambitie van de band is om het Chicago blues geluid te vertolken. De debuut-CD “340 Blues” bereikte de nummer 4 positie van de Chicago Blues Roots Music Charts met 5 debuutnummers ranking in de top 10 en bleef 12 weken in de hitlijsten. In 2018 stond 340 Blues” op #9 in de Top Chicago Blues Album Chart. In 2019 haalde Sugar Queen LIVE de hitlijsten en debuteerde op # 5. Na het succes van de Sugar Queen LIVE 2019 Tour, is Sugar Queen wederom op tournee in 2020 met “Cookin ‘Da Blues”!

ROBBERT DUIJF  (NL)

De in 1974 geboren Heerlenaar Robbert Duijf, is een passievol muzikant. Zijn muziek is puur, oprecht en vol overgave in een mix van old school delta blues anno 1930, Gospel en de britsch/american folk revival van 1960. “Going Home” zijn eerste solo album is in 2019 live opgenomen in zijn woonplaats en ontving goede kritieken.
Tijdens de Dutch Blues Challlenge 2019 in Nieuw Vennep speelt en wint hij de finale in de categorie duo/solisten. Dit heeft hem de kans gegeven om in 2020 Nederland te vertegenwoordigen tijdens de International Blues Challenge op Bealestreet in Memphis, hier heeft hij de halve finale bereikt.
Robbert vertelt verhalen, waarin hij zichzelf begeleid met zijn gitaar op een typische early finger picking style met een slide en in open en standaard tunings. In maart gaat hij de studio in om een nieuw album op te nemen. Het wordt een combinatie van solo werk en gastmuzikanten. In mei komt de eerste
singel uit en begin september zal het album gepresenteert worden. 

GUMBO & THE MONK  (NL)

“A duo with a deep southern sound and a heart full of blues”
Gumbo & The Monk brengen de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van o.a. Robert Johnson, Son House, Mississippi John Hurt en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin’ Wolf en John Lee Hooker. In een intieme (semi)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint in Mississippi.
Gumbo & The Monk brengen hun intense, intieme en doorleefde show op diverse podia
en festivals binnen en buiten Nederland. Als finalisten van Dutch Blues Challenge 2018 zet dit duo hun missie voort om de sound van de ‘oerblues’ weer te doen herleven. “Stampende voeten, zwetende koppen en huilende gitaren!” “Gumbo & The Monk zijn echte puristen” Johan Derksen – Muziek Voor Volwassenen 

“Op hun zelfgemaakte instrumenten benaderden zij misschien nog het meest de echte, authentieke country blues” Cuby & The Blizzards Museum

— AFTER PARTY —
ROBERT SMITH & THE DYNAFLOW  (NL)

Robert Smith & The Dynaflow is nu al een ‘household name’. De band die nu ongeveer twee jaar bestaat, maakt in sneltreinvaart naam voor zichzelf. De band is samengesteld uit louter veteranen uit het bluescircuit en staat garant voor onvervalste Chicago blues. Allereerst natuurlijk Robert Smith zelf. Robert is al jaren actief als zanger, gitarist en bluesharpist. Zijn bluesvertolkingen leverden hem onlangs TV-zendtijd in Spanje op!

Jan Markus, die als bassist deel uitmaakt van The Dynaflow, is voor velen geen onbekende. Samen met Eduard Nijenhuis, drummer en de andere helft van The Dynaflow, vormen zij al jaren een zeer solide en swingende basis. Dit gezelschap is aangevuld met toetsenvirtuoos Willem van der Schoof, oa bekend van Oscar Benton en Sweet Bourbon en ‘guitar ace’ Ber van Zanen, ondermeer bekend van de Zoetermeerse bluesformaties My-T-Blue en The Groovetakers.

Robert Smith neemt jullie mee naar de sfeer van de ‘Southside’ en zorgt voor een onvergetelijke bluesexperience.