JJ’s DUTCH BLUES – Bringing the blues back to live!

Eindelijk! Er is weer zicht op live optredens om onze honger naar muziek te stillen. Wij gaan, ondanks de maatregelen, een veilig én exclusief live event organiseren met één doel: Bringing the Blues back to live!

JJ’s Dutch Blues
Onder de toepasselijke naam JJ’s Dutch Blues brengt JJ Music House een ode aan de Nederblues; de beste blues die Nederland rijk is. Na een lange periode van lockdown gunnen wij juist de artiesten van Nederlandse bodem een plek op ons podium. Op het ruime buitenterrein van JJ Music House kun je op vrijdag 17 en zaterdag 18 september genieten van een mooie line-up. Op zondagmiddag 19 september sluiten we af met een swingende Rockabilly-middag. Dit alles uiteraard met de gezelligheid die je van ons gewend bent.

Line up
Nieuwsgierig naar de line-up? Bekijk het programma voor de informatie en tijden. Uitgaande van de huidige maatregelen is het aantal kaarten beperkter dan normaal. Wees er snel bij en reserveer nu alvast je tickets voor JJ’s Dutch Blues. Naast de afzonderlijke tickets zijn ook een combitickets te reserveren voor de vrijdag- en zaterdagavond en voor alle dagen.

Veilig genieten
Rekening houdend met de maatregelen, zijn de optredens verspreid over 3 dagen. We gaan er nu vanuit dat 1.50 meter afstand houden voorlopig de norm blijft. Een bijzonder event dat qua organisatie complexer is dan voorheen. Dit brengt extra kosten met zich mee waardoor we genoodzaakt zijn om de entreeprijzen hierop aan te passen. Gelukkig kunnen we daardoor wel weer samen genieten van live muziek.

Ticketgarantie
In het geval van een nieuwe lockdown of aangescherpte maatregelen waardoor het event in september niet doorgaat, vergoeden wij de tickets (exclusief de servicekosten).

Volg ons online voor updates.  

Bestel HIER je ticket.

 

REEMERS & DE GREEF
Vrijdag: 19:00 uur

Frank Reemers en Joep de Greef, de twee frontmannen van de succesvolle bluesbands Ramblin’ Dog
en Mojo Hand hebben er weer ontzettend veel zin in. Na een lange periode zonder optredens
vanwege de corona maatregelen, vinden zij het geweldig om op het JJ’s Dutch Blues event te staan.
Met hun passie voor Blues & Roots muziek zijn zij nu als duo-act te zien en te beluisteren met intieme
en swingende muziek.

Gewapend met diverse gitaren, bluesharp, stompbox en vooral indringende blues vocalen brengen
de heren een divers repertoire. Dat gaat van fingerpicking Delta Blues tot heerlijk swingende
pareltjes uit de blueswereld en daarbuiten. Met hun jarenlange muzikale ervaring, die onder andere
is opgedaan tijdens de diverse trips naar het zuiden van Amerika, spelen zij prachtige eigen
composities. Met de bewerkte Blues & Roots nummers weten zijn keer op keer het publiek te raken.
Blues & Roots gespeeld met passie en gezongen vanuit het hart, dat is Reemers & de Greef.

CHICAGO FOUR
Vrijdag: 19:50 uur

Deze 4 mans formatie is qua stijl en sound geïnspireerd door de bluesclubs in Chicago in de jaren 60 – 70. Chicago Four zet met 2 gitaren, bas, drums en vocalen de herkenbare, rauwe clubsound neer. Belangrijk voorbeeld is de rechttoe rechtaan blues van Magic Slim & The Teardrops. Frontman Robbert Fossen (zang, gitaar, harmonica) met ruim 30 jaar ervaring in deze stijl, heeft o.a. getourd met de Teardrops leden John Primer en Nick Holt. Fossen ontving nationale en internationale blues awards, waaronder die van beste blueszanger van Nederland. Gitarist Ber van Zanen, onder andere bekend van The Groovetakers, kan naast geweldig soleren ook erg goed en smaakvol begeleiden. In deze bluesstijl is een sterke gitaarbegeleiding, samensmeltend met een groovende ritmesectie, essentieel.

De sterke ritmesectie bestaat uit bassist Jan Markus, die als geen ander alle franje kan en durft weg te laten, om zo onderdeel te zijn van het belangrijke fundament onder deze bluesstijl. Drummer Jeffrey van Duffelen als ‘rock’ in de branding in de ‘drivers seat’ legt de basis waar de band op kan leunen en het publiek meeneemt in een bijna hypnotiserende groove.

Chicago Four neemt je mee naar de hoogtijdagen van de clubs in Chicago!

SEAN WEBSTER
Vrijdag: 21:35 uur

Sinds de release van zijn debuutalbum tot en met de laatste live-album heeft Sean Webster een solide reputatie opgebouwd als een van de beste live artiesten en zangers van de moderne blues rockscene.
Seans passie voor gitaar en zijn toewijding aan muziek is sinds zijn jonge jaren uitgegroeid tot een
bijna koortsachtige obsessie. Zijn grote voorbeelden zijn de drie koningen, Albert, BB en Freddy,
evenals Robert Cray, Buddy Guy en Gary Moore. De belangrijkste reden voor Sean om gitaar te
spelen is de legendarische Eric Clapton.

Webster’s direct herkenbare stem in combinatie met zijn oprechte melodieuze gitaarspel is de functie geworden van al zijn albumreleases. Zowel Webster’s blues-verbogen gitaarlicks als verweerde soul-shouter-vocalen worden altijd hartstochtelijk gezongen over strak gearrangeerde nummers. Music News had dit te zeggen over de talenten van Webster. ‘Ik heb niemand gehoord met een stem als Sean Webster; het is een wonder dat hij niet wordt geprezen als een blues-superster’.

Webster is nooit iemand geweest die de nieuwste trend volgt en nooit buigt voor blues purisme. Op zijn laatste release “Three Nights Live” spelen Sean en zijn fantastische band naast een aantal van zijn uitstekende originele materiaal, ook een handvol uitzonderlijke coveruitvoeringen van Sean.

RICHVILLE
Zaterdag: 17.00 uur

Richville is een project van zanger/gitarist Richard van Bergen en drummer JJ Goossens. De muziek van het duo kan het best omschreven worden als ongepolijst en stripped- down. De heren zijn geïnspireerd door de periode waarin de blues overging van akoestisch naar elektrisch. Richville is een mix van trance-achtige Delta Blues en funky New Orleans second-line ritmes. Blues was oorspronkelijk vooral dansmuziek. Spelend als een two-man band legt Richville de focus dan ook op de essentie van deze krachtige en tijdloze muziek: de groove!

In de Tub Thumper studio van Bird Stevens nam Richville hun debuut cd op. Deze is in september 2019 uitgekomen op Tub Thumper Records. De cd is gemasterd door Martin Pradler in L.A. ( Ry Cooder, John Mayer, Neil Young ). April 2021 kwam hun tweede album RAW uit, wederom op Tub Thumper Records. Beide cd’s kregen louter lovende reviews.

REUNION TOUR TWELVE BAR BLUES BAND 2021
Zaterdag: 18:00 uur

Waar om reunion? Op 29 mei 2015 viel het slotakkoord voor de legendarische Twelve Bar Blues Band (ook wel 12BBB) na 10 succesvolle jaren, 4 prachtige cd’s, diverse awards en honderden optredens in binnen- en buitenland. De muziek van 12BBB wordt tot op de dag van vandaag nog steeds op de blues radiostations wereldwijd gedraaid. Ook op YouTube worden de live opnames gretig bekeken. 

De afgelopen jaren werd de stroom van aanvragen om de band nog een keer bij elkaar te brengen steeds groter. Ook bij de bandleden onderling werd het gemis steeds sterker en hebben zij gezamenlijk besloten aan de vraag te voldoen. Behalve de rhythm gitarist zijn alle bandleden van het laatste uur present. Tijdens deze tour is Peter Langerak de rhythn gitarist, zeker geen onbekende bij de blues liefhebbers. De heren van 12BBB staan met veel enthousiasme en vol energie in de startblokken om met hun traditionele blues stijl opnieuw het avontuur aan te gaan.

BLIND B’ @ THE VISIONAIRS
Zaterdag: 19:45 uur

Blind B’ and the Visionairs is een project van Bart Kamp. In deze band verzamelt hij wisselend het crème de la crème van de blues musici van de Lage Landen, om enkele namen te noemen, Jody van Ooijen, Frank Duindam, Richard van Bergen, Patrick Cuijvers en Boy Vielvoye. 

Bart Kamp was winnaar bij de Dutch Blues Foundation in de categorie beste bassist in 2015. In 2013 en 2016 was hij genomineerd. Hij heeft veel internationale artiesten begeleid tijdens hun Europese tours, waaronder Monty Amundson, Jr. Mack, David Gogo, Alan Haynes, Jim Suhler en SaRon Crenshaw. Vanaf 2017 speelde hij onder andere met Phil Bee en Pascal Lanslots in de band Colonel Jetski. Ook is Bart een graag geziene muzikant tijdens de jaarlijkse Fat Thuesday party in Dongen, een jamsessie tijdens carnaval met nationaal en internationaal bekende artiesten. Voor het optreden op 18 september heeft hij weer een geweldige band samengesteld waar het publiek wellicht een muzikale verrassing te wachten staat. In de komende maanden komt hier meer duidelijkheid over.

Eén ding is zeker, na ruim anderhalf jaar van nul optredens staat Bart Kamp te popelen om weer met veel passie muziek te maken!

THE STRIKES
Zaterdag: 21:30 uur

Niet zomaar een band uit Nederland. The Strikes zijn terug!! Gewoon vol passie en energie. Muddy
Waters zei eens: De blues heeft een baby gekregen en ze noemden haar rockʼnʼroll. 12 jaar geleden
begrepen The Strikes dit volledig en nu is deze baby volwassen. The “Original” strikes are back in
town. De band speelt de blues zoals hij gespeeld moet worden!

Zanger Pieter van der Pluym alias Big Pete doet zijn naam zeker eer aan! Verberg je maar wanneer hij
zijn mondharmonica aan de lippen hangt. Je wordt gegarandeerd uit je schoenen geblazen!
Gitarist Sjors Nederlof heeft na avonturen met o.a. King Mo gekozen voor een tijdelijk rustig bestaan.
Nu is het weer tijd om zich in het geweld van the Strikes te storten.
Bassist Roelof Klijn heeft een lange, lange lijst aan artiesten die hij heeft begeleid tijdens optredens in
binnen en buitenland, recent nog met Malford Milligan. Binnenkort het theater in met de show van
Johan Derksen. En dan is er nog de onuitputtelijke drummer/swinger Jody van Ooijen. Een graag
geziene en gevraagde muzikant in vele bands. Niet zo gek trouwens! Wie “shuffelt” er nu beter dan
Jody!!!

MAINLINE 55
Zondag: 15.00 uur

Mainline 55 staat garant voor onvervalste rockabilly. Met klassiekers van onder andere Elvis Presley, Chuck Berry, Carl Perkins, Stray Cats en Johnny Cash is het gegarandeerd swingen. Door hun samenspel en overdosis aan energie weten ze altijd het publiek te vermaken. Tijdens hun optreden komen niet alleen alle klassiekers voorbij, maar zo nu en dan ook een nummer uit een ander genre die door de heren is overgoten met een vette Rockabilly saus.

Inmiddels heeft Mainline 55 op veel van de bekende Rockabilly en Rock ’n Roll festivals in Nederland gespeeld. De band is dan ook zeker geen onbekende meer en weten zij zich verzekerd van een schare trouwe fans.

Mainline 55 is een 4-koppige formatie bestaande uit Peter Hanselman (drums), Pieter Baas (contrabas), Patrick Blijleven (sologitaar) en sinds enige tijd Quincy Nagtegaal (zang)

VOODOO BEAT MACHINE
Zondag: 16:45 uur

Voodoo Beat Machine is hét nieuwe vierkoppige  Blues ’n’ Roots monster uit Nederland. Het kwartet is in 2021 ontstaan uit muzikanten die elkaar ontmoetten op de podia en backstages in het land. Dit is waar zij hun gezamenlijke passie voor 50’s en 60’s muziek vonden. 

De Voodoo Beat Machine draait op passie, dikke grooves, vette contrabas, gierende gitaren, scheurende mondharp, knallende saxofoon riffs en explosieve zangpartijen die je hart sneller laten kloppen en waarbij je niet stil kan blijven staan!